Geeneinde 16, 2381 Weelde


Wat doe ik?

Kindercoach

 

 

Zo op het oog is dit een doodgewone maiskorrel, maar onder de juiste omstandigheden ontploft deze maiskorrel tot popcorn.
En net die ‘juiste’ omstandigheden kunnen er ook zijn bij kinderen met ontploffingsgevaar.

Herkenbare ontploffingen:

  • bij thuiskomst uit school
  • iets eten dat niet lekker is of verwacht was
  • een middag shoppen
  • na een kinderfeestje
  • tijdens of na (familie)bezoek
  • soms zelfs uit het niets

Samen met deze kinderen en jullie als ouders ga ik kijken naar de ingrediënten die bij jullie kind een oorzaak van ontploffen kunnen zijn. Op een leuke manier ga ik met kinderen op zoek naar hun ingrediënten die leiden tot ontploffingen. Wat gebeurt er van binnen? Wat helpt om het niet tot ontploffen te laten komen?
Ook ga ik in gesprek met de ouders. Wat zien zij gebeuren? Hoe gaan zij hiermee om? Allemaal om de ingrediënten helder te krijgen om uiteindelijk om te kunnen gaan met de ‘popcorn’ en er zelf je eigen smaakje aan toe te kunnen voegen.

Het oudertraject is een traject voor ouders van jonge kinderen met ontploffingsgevaar. Dit traject bestaat uit 7 modules. De eerste, vierde en zevende module zijn live. Dit kan zowel bij mij in de praktijk of, als het om wat voor reden dan ook handiger is, online. De andere modules kun je in je eigen tempo volgen. Je krijgt steeds twee weken na de vorige module een link. 

Wil je meer informatie over deze module? 

Familieopstellingen

Nadat ik de opleiding Systeem Dynamieken in Families aan het Bert Hellinger instituut heb afgerond, ben ik gestart met het verzorgen van familieopstellingen.

  • Heb jij een vraag over het ‘lastige’ gedrag van je kind en wil je eens weten waar dat vandaan komt?
  • Wil je meer inzicht krijgen in je familiedynamiek?
  • Zoek je antwoord op bepaalde (levens)vragen.
  • Blijven bepaalde patronen steeds maar weer terugkomen in je leven?
 
Dan kan een familieopstelling je meer inzicht geven in waar dit vandaan komt. 
 
Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

Groepsopstellingen in het onderwijs

Steeds kleine ruzietjes in de klas, kinderen die steeds alleen staan en geen aansluiting lijken te vinden, leerlingen die de rol van de leerkracht over lijken te nemen… Dit hoort allemaal bij de dynamiek van de klas. 

Soms is het fijn deze dynamiek in beeld te brengen voor zowel de leerlingen als de leerkracht.

In 3 bijeenkomsten van ongeveer anderhalf uur ga ik met de klas aan de slag om de dynamiek in de klas zichtbaar te maken. Over sommige onderwerpen wordt liever niet gesproken, want ik ben vast de enige die dat zo ervaart. In een groepsopstelling blijkt dit vaak anders te zijn en ervaren de leerlingen dat er eigenlijk veel overeenkomsten zijn met andere leerlingen uit de klas. 

Nieuwsgierig geworden? Stuur me hier een mailtje!

Reiki

Wat is Reiki?

In je lijf lopen allerlei energiebanen. Blokkades kunnen ervoor zorgen ervoor dat de energie in je lichaam niet goed kan stromen. Dit kan allerlei (vage) klachten geven. Met behulp van Reiki kunnen deze blokkades opgeheven worden. 

Reiki kan aan zowel kinderen als volwassenen gegeven worden. Een Reiki sessie duurt ongeveer een uur.

Access bars

Bars zijn 32 punten op het hoofd waar allerlei informatie ligt opgeslagen waarvan je dacht dat deze belangrijk was. Als je je Bars laat nalopen, delete je de informatie die niet meer nodig is. Het maakt ruimte voor nieuwe informatie.

Bij baby’s en kinderen kan het resulteren in beter slapen, rustiger zijn, makkelijker kunnen studeren, betere resultaten op school, beter luisteren, meer zelfvertrouwen, enz.

Een sessie voor kinderen duurt 30-60 minuten en een sessie voor volwassenen duurt een uur.