Geeneinde 16, 2381 Weelde

Wat doe ik?

Kindercoach

Zo op het oog is dit een doodgewone maiskorrel. Maar onder de juiste omstandigheden ontploft deze maiskorrel tot popcorn.
En net die ‘juiste’ omstandigheden kunnen er ook zijn bij kinderen met ontploffingsgevaar.

Herkenbare ontploffingen:
* bij thuiskomst uit school
* iets eten dat niet lekker is of verwacht was
* een middag shoppen
* na een kinderfeestje
* tijdens of na (familie)bezoek
* soms zelfs uit het niets

Samen met deze kinderen en jullie als ouders ga ik kijken naar de ingrediënten die bij jullie kind een oorzaak van ontploffen kunnen zijn. Op een leuke manier ga ik spelenderwijs met kinderen op zoek naar hun ingrediënten die leiden tot ontploffingen. Wat gebeurt er van binnen? Wat helpt om het niet tot ontploffen te laten komen?
Maar ik ga ook in gesprek met de ouders. Wat zien zij gebeuren? Hoe gaan zij hiermee om? Allemaal om de ingrediënten helder te krijgen om uiteindelijk om te kunnen gaan met de ‘popcorn’ en er zelf een smaakje aan toe te kunnen voegen.

Een luisterend oor

Soms wil je als ouder gewoon even je hart luchten. Even kwijt wat er speelt met je kind. Een ontploffing die heeft plaatsgevonden, een nieuwe manier van aanpakken dat je heeft geholpen, een moment waar je met je handen in het haar zat… Iedere ouder wil graag over zijn of haar kind vertellen. Als ouder van een kind met ontploffingsgevaar is dit niet altijd even gemakkelijk. Je krijgt vaak goedbedoelde adviezen. Deze adviezen zijn voor jou en je kind helemaal niet praktisch. Je wil vaak alleen maar even je ei kwijt. En dat kan hier allemaal.

 

Zomeraanbod

Zomervakantie!

Een klein deel ervan gaan jullie op vakantie. Het grootste deel moet er door jou als ouder gewoon gewerkt worden. Je kind gaat dan vaak naar de opvang of speelpleinwerken. Grote groepen, veel kinderen… niet voor ieder kind de ideale omstandigheden. Veel mama’s zijn op woensdag thuis, maar willen toch nog graag even iets aan het huishouden doen of gewoon even tijd voor zichzelf.

Dan is hier de ideale oplossing! Laat je kind op een fijne en ontspannen manier in een klein groepje ervaren wat het kan doen om niet te ontploffen.

De eerste drie weken van juli zijn er op de woensdagochtend verschillende activiteiten gepland. Welke activiteit past het best bij jouw kind? Of passen ze misschien wel alle drie?

Voor maar €25,- gaan de kinderen van 09.00-12.00 ervaren hoe zij het best Prikkels kunnen lossen in de bossen, hun draak verslaan of een spelletje speelt. 

Prikkels lossen in de bossen!

Op woensdag 6 juli gaan we naar de bossen. We lopen er samen heen en nemen een lekkere picknick mee. In het bos nemen we een moment de tijd om…

-te luisteren… Wat horen we allemaal?

-te ruiken… Welke geuren herkennen we?

-te kijken… Wat zien we allemaal in het bos?

-te voelen… Hoe voelt een boomstam? Durven we op onze blote voeten te lopen en wat voelen we dan? En ook… Wat voelen we van binnen?

-te proeven… van de lekkere dingen die we hebben meegenomen.

Denk aan goede schoenen waarin je lekker kan wandelen. Als er regen voorspelt wordt, neem je een regenjas mee.

Wie de draak verslaat…

Op woensdag 13 juli gaan we onze draak verslaan. Hoe? Dat bepaal je helemaal zelf.

We beginnen met een verhaal, dat voor kids met ontploffingsgevaar heel herkenbaar zal zijn.

Daarna gaan we op een creatieve manier aan de slag. Hoe tem jij je innerlijke draak?

Er zullen allemaal materialen klaarliggen waarmee je aan de slag kunt: Verf, draad, stiften, kleurplotloden, papier, lijm, enz.

Speel jij een spelletje?

Op woensdag 20 juli spelen we spelletjes. Geen games, maar echte gezelschapsspellen. We spelen korte en langere spellen. Zijn er spelletjes die je nog niet kent? Geen probleem… het wordt allemaal uitgelegd.

alen klaarliggen waarmee je aan de slag kunt: Verf, draad, stiften, kleurplotloden, papier, lijm, enz.