Geeneinde 16, 2381 Weelde

Wat doe ik?

Kindercoach

Zo op het oog is dit een doodgewone maiskorrel, maar onder de juiste omstandigheden ontploft deze maiskorrel tot popcorn.
En net die ‘juiste’ omstandigheden kunnen er ook zijn bij kinderen met ontploffingsgevaar.

Herkenbare ontploffingen:

  • bij thuiskomst uit school
  • iets eten dat niet lekker is of verwacht was
  • een middag shoppen
  • na een kinderfeestje
  • tijdens of na (familie)bezoek
  • soms zelfs uit het niets

Samen met deze kinderen en jullie als ouders ga ik kijken naar de ingrediënten die bij jullie kind een oorzaak van ontploffen kunnen zijn. Op een leuke manier ga ik spelenderwijs met kinderen op zoek naar hun ingrediënten die leiden tot ontploffingen. Wat gebeurt er van binnen? Wat helpt om het niet tot ontploffen te laten komen?
Ook ga ik in gesprek met de ouders. Wat zien zij gebeuren? Hoe gaan zij hiermee om? Allemaal om de ingrediënten helder te krijgen om uiteindelijk om te kunnen gaan met de ‘popcorn’ en er zelf een smaakje aan toe te kunnen voeg-

Een luisterend oor

Soms wil je als ouder gewoon even je hart luchten. Even kwijt wat er speelt met je kind. Een ontploffing die heeft plaatsgevonden, een nieuwe manier van aanpakken dat je heeft geholpen, een moment waar je met je handen in het haar zat… Iedere ouder wil graag over zijn of haar kind vertellen. Als ouder van een kind met ontploffingsgevaar is dit niet altijd even gemakkelijk. Je krijgt vaak goedbedoelde adviezen. Deze adviezen zijn voor jou en je kind helemaal niet praktisch. Je wil vaak alleen maar even je ei kwijt. En dat kan hier allemaal.

Een één op één gesprek kan als je een afspraak maakt. 

Tijdens de luisterend oor wandeling op de laatste woensdagochtend van de maand is het mogelijk om met andere ouders te sparren. Wat hebben zij al gedaan en wat heeft hen wel of juist niet geholpen? Wil je liever alleen even luisteren naar anderen of juist alleen je verhaal kwijt? Het mag allemaal! De wandeling start om 9.00 en we zijn om 11.00 weer terug.