Geeneinde 16, 2381 Weelde

Wat doe ik?

Kindercoach

Crispy Maïskorrels

Zo op het oog is dit een doodgewone maiskorrel, maar onder de juiste omstandigheden ontploft deze maiskorrel tot popcorn.
En net die ‘juiste’ omstandigheden kunnen er ook zijn bij kinderen met ontploffingsgevaar.

Herkenbare ontploffingen:

  • bij thuiskomst uit school
  • iets eten dat niet lekker is of verwacht was
  • een middag shoppen
  • na een kinderfeestje
  • tijdens of na (familie)bezoek
  • soms zelfs uit het niets

Samen met deze kinderen en jullie als ouders ga ik kijken naar de ingrediënten die bij jullie kind een oorzaak van ontploffen kunnen zijn. Op een leuke manier ga ik met kinderen op zoek naar hun ingrediënten die leiden tot ontploffingen. Wat gebeurt er van binnen? Wat helpt om het niet tot ontploffen te laten komen?
Ook ga ik in gesprek met de ouders. Wat zien zij gebeuren? Hoe gaan zij hiermee om? Allemaal om de ingrediënten helder te krijgen om uiteindelijk om te kunnen gaan met de ‘popcorn’ en er zelf je eigen smaakje aan toe te kunnen voegen.

Een luisterend oor

Soms wil je als ouder gewoon even je hart luchten. Even kwijt wat er speelt met je kind. Een ontploffing die heeft plaatsgevonden, een nieuwe manier van aanpakken dat je heeft geholpen, een moment waar je met je handen in het haar zat… Iedere ouder wil graag over zijn of haar kind vertellen. Als ouder van een kind met ontploffingsgevaar is dit niet altijd even gemakkelijk. Je krijgt vaak goedbedoelde adviezen. Deze adviezen zijn voor jou en je kind helemaal niet praktisch. Je wil vaak alleen maar even je ei kwijt. En dat kan hier allemaal.

Een één op één gesprek kan na het maken van een afspraak.

Tijdens de luisterend oor wandeling op de laatste woensdagochtend van de maand is het mogelijk om met andere ouders te sparren. Wat hebben zij al gedaan en wat heeft hen wel of juist niet geholpen? Wil je liever alleen even luisteren naar anderen of juist alleen je verhaal kwijt? Het mag allemaal! De wandeling start om 9.00 en we zijn om 11.00 weer terug.

 

Familieopstellingen

Bijna is mijn opleiding Systeem Dynamieken in Families aan het Bert Hellinger instituut afgerond. Ondertussen heb ik al veel geleerd over het maken van familieopstellingen en ook zelf opstellingen gedaan. 

Ondertussen zet ik dit ook in in mijn praktijk. 
Heb jij een vraag over het ‘lastige’ gedrag van je kind en wil je eens weten waar dat vandaan komt? Wil je meer inzicht krijgen in je familiedynamiek? Zijn er bepaalde patronen waarvan je niet weet waar ze vandaan komen? Zoek je antwoord op bepaalde (levens)vragen? Dan kunnen we met vloerankers of poppetjes onderzoeken wat dit gedrag te vertellen heeft. Ook wil ik regelmatig opstellingen met representanten gaan verzorgen in een zaal. Vaak weet je een heleboel al met je hoofd, maar wordt het door middel van een opstelling ook duidelijk in je lijf.
 
Nieuwsgierig geworden? Neem even contact met me op en ik vertel je graag meer hierover.
 
 

Reiki

Wat is reiki?

In je lijf lopen allerlei energiebanen. Blokkades kunnen ervoor zorgen ervoor dat de energie in je lichaam niet goed kan stromen. Dit kan allerlei (vage) klachten geven. Met behulp van reiki kunnen deze blokkades opgeheven worden. 

Reiki kan aan zowel kinderen als volwassenen gegeven worden. Een reiki sessie duurt ongeveer een uur.

Access bars

Bars zijn 32 punten op het hoofd waar allerlei informatie ligt opgeslagen waarvan je dacht dat deze belangrijk was. Als je je Bars laat nalopen, delete je de informatie die niet meer nodig is. Het maakt ruimte voor nieuwe informatie.

Bij baby’s en kinderen kan het resulteren in beter slapen, rustiger zijn, makkelijker kunnen studeren, betere resultaten op school, beter luisteren, meer zelfvertrouwen, enz.

Een sessie voor kinderen duurt 30-60 minuten en een sessie voor volwassenen duurt een uur.