Geeneinde 16, 2381 Weelde

Werkwijze

Kennismaking

In dit gesprek maken we kennis met elkaar. Meestal is vindt dit gesprek telefonisch plaats. Er wordt al een beetje duidelijk waar de knelpunten zitten. Als we beide vinden dat er een klik is, maken we een afspraak voor een oriëntatiegesprek.

Oriëntatiegesprek

Een oriëntatiegesprek is altijd bij jullie thuis. Door dit gesprek wordt de hulpvraag duidelijk. Er is ook altijd even tijd voor een leuke activiteit. 

Coachingstraject

Tijdens dit traject wordt  gekeken naar wat er gebeurt als een kind ontploft. Ook wordt duidelijk wat er voor een ontploffing allemaal gebeurt en wat een ontploffing helpt te voorkomen. We doen leuke spelletjes, creatieve activiteiten of gaan wandelen in het bos. Op deze manier komen er mooie gesprekken op gang en is er een ontspannen sfeer. Jullie als ouders worden zeker niet vergeten in dit traject. Er wordt gewerkt aan meer rust in huis en minder frustratie. 

Een luisterend oor gesprek of wandeling

Ouders van kinderen met ontploffingsgevaar worden door hun omgeving niet altijd begrepen. Anderen zien vaak niet hoe hun kind ook kan zijn. Een ontploffing gebeurt meestal in hun veilige omgeving. Ergens is dat een compliment naar de ouders, je kind voelt zich veilig bij je. Maar daardoor wordt het onbegrip van mensen buiten het gezin niet kleiner.

Speciaal voor deze ouders die hun hart eens willen luchten is het luisterend oor gesprek. Praten, over wat je dwars zit, wat je raakt en hebt meegemaakt, met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt als jij. Iemand die snapt waar je het over hebt en die geen goedbedoelde tips gaat geven waar je al meteen van weet: Dit gaat mij niet helpen.

Gewoon even je hart luchten dus!

Elke laatste woensdag van de maand kun je ook meelopen met de luisterend oor wandeling. Daar kun je ook in gesprek met andere ouders die hetzelfde meemaken. Je mag je verhaal vertellen, maar ook alleen luisteren of alleen maar meewandelen. De wandelingen starten om 9.00u en om 11.00u zijn we weer terug.

 

Familieopstellingen 

Bijna heb ik de opleiding opleiding Systeem Dynamieken in Families afgerond. Soms is het niet meteen te achterhalen waar bepaald gedag vandaan komt. Dan kan een opstelling duidelijkheid bieden. Op deze manier wordt zichtbaar gemaakt waarom je kind bepaald gedrag vertoont.

Interesse of nieuwsgierig? Stuur me een berichtje en ik vertel je er alles over. 

Reiki

Blokkades in je lijf kunnen ook voor (vage) klachten zorgen. Met behulp van reiki kunnen deze blokkades opgeheven worden. Dit kan prima bij kinderen. En ook voor jou als ouder kan het helend werken. Een sessie duurt ongeveer een uur.

Access Bars

Ruimte maken voor nieuwe informatie. 

Bij baby’s en kinderen kan het resulteren in beter slapen, rustiger zijn, makkelijker kunnen studeren, betere resultaten op school, beter luisteren, meer zelfvertrouwen, enz.

Een sessie voor kinderen duurt 30-60 minuten en een sessie voor volwassenen duurt een uur.