In dit gesprek maken we kennis met elkaar. Er wordt al een beetje duidelijk waar de knelpunten zitten. Ook maken we een afspraak voor een oriëntatiegesprek.
Oriëntatiegesprek
Een oriëntatiegesprek is altijd bij jullie thuis. Door dit gesprek wordt de hulpvraag duidelijk. Er is ook altijd even tijd voor een leuke activiteit.
Coachingstraject
Tijdens dit traject wordt gekeken naar wat er gebeurt als een kind ontploft. Ook wordt duidelijk wat er voor een ontploffing allemaal gebeurt en wat helpt een ontploffing te voorkomen. Jullie als ouders worden zeker niet vergeten in dit traject. Er wordt gewerkt naar aan meer rust in huis en minder frustratie.
Een luisterend oor gesprek
Ouders van kinderen met ontploffingsgevaar worden door hun omgeving niet altijd begrepen. Anderen zien vaak niet hoe hun kind ook kan zijn. Een ontploffing gebeurt meestal in hun veilige omgeving. Ergens is dat een compliment naar de ouders, je kind voelt zich veilig bij je. Maar daardoor wordt het onbegrip van mensen buiten het gezin niet groter.
Speciaal voor deze ouders die hun hart eens willen luchten is het luisterend oor gesprek. Praten, over wat je dwars zit, wat je raakt en hebt meegemaakt, met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt als jij. Iemand die snapt waar je het over hebt en die geen goedbedoelde tips gaat geven waar je al meteen van weet: Dit gaat mij niet helpen.
Gewoon even je hart luchten dus!
Genogram en Familieopstellingen
Al enkele maanden volg ik een opleiding Systeem Dynamieken in Families. Nu ben ik vooral bezig met het maken van een Genogram voor verschillen de mensen. Zo krijgen zij al meer inzicht in wat er in hun familiesysteem niet mocht zijn. Vanaf maart komen daar ook tafelopstellingen en opstellingen door middel van vloerankers bij.
Interesse of nieuwsgierig? Stuur me een berichtje en ik vertel je er alles over.